08 Kasım 2017

LUCAS ELEKTRİK SAN. ve TİC.A.Ş.'NİN SAVUNMA SANAYİNDE İŞBİRLİĞİ ATILIMI

SAVUNMA SANAYİ İŞ BİRLİRLİĞİ

Ülkemiz savunma sanayi stratejisi doğrultusunda yerli kara, deniz ve hava araç geliştirilmesi ve üretimi konusunda son yıllarda çok önemli mesafe kaydedilmiş olup şimdi sıra yerli olarak üretilmekte olan bu araçlara uygun güç ve performansa sahip “yerli” motorların imalatına gelmiştir.Ülkemizin önde gelen sanayi firmaları bu konuda çalışmalarını sürdürürken buna paralel olarak önemli motor alt parçalarının da yerli olarak imal edilebiliyor olması son derece önem kazanmaktadır. 

Bu kapsamda, %100 Yerli sermaye ile Alternatör ve Marş Motorları üreten Lucas Elektrik A.Ş. olarak yine bizler gibi 30 yılı aşkın bir tecrübe ile Kara, Hava ve Deniz Savunma Sanayileri için Alternatör, Marş Motoru, Servo Motor ve özel parçalar üreten Güney Kore menşeili Dong Sung Electric Machine Co. Ltd. ile savunma sanayilerine yönelik üretim yapmak üzere ortak yatırım konusunda mutabık kaldığımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Muhtemel ismi “Lucas Elektrik Dong Sung Savunma Sanayi A.Ş.” (LDSS) olarak belirlenen ve ortaklık yapısı %51 yerli %49 oranında yabancı sermayeden oluşacak bu yeni savunma sanayi yatırımının Sakarya il sınırları içerisinde yer alması planlanmaktadır.

Söz konusu ortaklığın ilk adımı olan “Niyet Mektubu”  3 Kasım 2017 Cuma günü saat 11:00 de şirketimizin 1. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Aytuğ Sakallıoğlu ve Dong Sung Electrical Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Kim, İn Soo tarafından imzalanacaktır.

Ülkemiz açısından da stratejik önemi olan bu işbirliğinde çıkılacak yolun ilk kilometre taşı olacak bu imza töreninde sizleri de aramızda görmekten çok mutlu olacağız.

 

Lucas Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 1978 Yılında temeli Merhum Mehmet Hilmi Sakallıoğlu tarafından atılan ME-SA Elektrodizel Anonim Şirketine, 1982 yılında İngiltere kökenli Lucas Industries Plc Şirketinin ortak olması ile yabancı sermayeli bir şirket olarak kurulmuştur. Hisselerin yabancı ortaklardan geri satın alındığı 1998 yılından bu yana 100% bağımsız yerli sermaye ile gelişimine devam eden Şirket Otomotiv,Denizcilik ve Savunma Sanayilerine Sakarya da yer alan fabrikasında Alternatörve Marş Motorları üretmektedir.

Güney Kore menşeili Dong Sung Electric Machine Co.Ltd. 1968 yılında Busan şehrinde kurulmuş olup 1985 yılından bu yana Güney KoreSavunma Sanayine güçlü bir parça tedarikçisi olarak hizmet vermektedir. İnsansızhava araçlarından (İHA) roketlere kadar bir çok savunma sanayi aracında kullanılanürünlerin yanında, Güney Kore milli tankı K2 Black Panther (Kara Panter) üzerindede 10 dan fazla Dong Sung ürünü yer almaktadır.